top of page

Garantie voorwaarden

Garantievoorwaarden

Algemene Voorwaarden

 

Wij willen u in de eerste plaats veel plezier wensen met uw nieuwe scooter. Hierbij willen wij tevens te kennen geven hoe de garantieprocedure in zijn werk gaat voor de scooters die zijn tenaamgesteld vanaf 1 januari 2015.

 

Garantieafhandeling:

Fabrieksgarantie zal door importeur alleen gegeven worden op de onderdelen en indien de scooter in onderhoud is bij een erkende dealer. De onderdelen zullen onder garantie worden geleverd, maar het arbeidsloon zal voor uw eigen rekening zijn, tenzij anders met uw dealer overeengekomen.

 

Garantie:

Bij aankoop van een nieuw voertuig ontvangt u standaard 2 jaar fabrieksgarantie tot maximaal 6000 km.

De garantie wordt alleen aan de eerste eigenaar gegeven, mits alle onderhoudsbeurten correct en bij de erkende dealer waar de scooter gekocht is, zijn uitgevoerd. De onderhoudsbeurten moeten in het door de dealer aangeleverde onderhoudsboek worden aangetoond.

 

De garantie die gegeven wordt op het motorblok zal alleen op de onderstaande slijtvaste onderdelen gelden.

2 jaar motorgarantie:                       Geen motorgarantie:

– Carburateur                                          Bendex

– Cilinder en zuiger                                 Variateur

– Cilinderkop                                           V  Snaar

– Inlaatspruitstuk                                     Achterkoppeling

– Krukas             

– Lagers van overbrengingshuis              

– Nokkenas      

– Oliepomp       

– Startmotor    

 

Wanneer een onderhoudsbeurt:

Minimaal dient er éénmaal per jaar een onderhoudsbeurt plaats te vinden of bij maximaal onderstaande gereden kilometerstanden. De onderhoudsbeurt dient plaats vinden bij een erkende dealer.

 

– eerste beurt  250 – 500 km

– tweede            1.000 km

– derde               2.500 km

– vierde               4.000 km

– Iedere volgende beurt             na 1.500 km

Garantie is alleen van toepassing op fabrieksfouten en op de niet slijtagegevoelige onderdelen. Bij garantie zal de dealer het defecte onderdeel aan de importeur terugsturen. Het nieuwe onderdeel wordt naar de dealer verstuurd als de importeur  eerst het defecte onderdeel ontvangen heeft.

 

Uitgesloten van garantie zijn:

Batterijen en accu’s, opgevoerde scooters of scooters waar zelf aan is gesleuteld, breukschade, het kapot trappen van de kickstart deksel, verwijderen van begrenzers, transportschade, voertuigen die gebuikt worden voor off road gebruik, showroommodellen of afgeprijsde artikelen, roestvorming, plasticwerk zoals kuipdelen, verkleuring en op chromen delen.

 

Windschermen:

Een windscherm kan als accessoire op een scooter gemonteerd worden. Houdt er rekening mee dat door het windscherm brandschade veroorzaakt kan worden aan de scooter. Deze schade valt niet onder de garantie. Wij adviseren met klem om de scooter niet in de zon te plaatsen, of het windscherm af te dekken met bijvoorbeeld een windschermhoes.

 

Garantie vervalt:

Na ondeskundig gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten of bij verwijtbare schades zoals het rijden met geen of te weinig olie en/of het gebruik van verkeerde olie of benzine.

Indien uw scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door de dealer onderzoekskosten in rekening gebracht worden. Garantie kan alleen verleend worden wanneer het ingevulde onderhoudsboekje aanwezig is.

Op 2dehands scooters zit GEEN garantie!

Alle informatie en teksten op deze site zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

bottom of page